top of page
VODOVOD
Elektroakustični aparati za iskanje puščanj na vodovodu
SeCorrPhon AC200
Odkrivanje puščanja vode s korelacijo:
profesionalno – prilagodljivo – inteligentno
Sewerin SeCorrPhon AC200.png

SeCorrPhon AC 200 je večnamenski detektor puščanja, ki ponuja tri funkcije v enem: predlokacijo, natančno določanje in korelacijo. Pametna kombinacija teh procesov v enem sistemu vam omogoča zanesljivo lociranje puščanj ne glede na pogoje. Z le nekaj potezami prstov lahko hitro in enostavno preklapljate med različnimi aplikacijami.

 

Profesionalno

Uporabniški vmesnik SeCorrPhon AC 200 je jasno in logično razporejen. Za zapletene lokacijske scenarije je na voljo veliko dodatnih funkcij.

Visokokakovostni piezo mikrofoni s frekvenčnim odzivom, optimiziranim posebej za odkrivanje puščanja in digitalno obdelavo signalov, ponujajo izjemne akustične lastnosti. Zahvaljujoč odlični kakovosti zvoka in minimiziranju zvočnih motenj lahko zanesljivo prepoznate in locirate puščanje, tudi če je intenzivnost zvoka puščanja šibka ali je v okolju precej hrupa.

S pritiskom na gumb bo SeCorrPhon AC 200 uporabil prilagojene filtre za trenutne zvoke in samodejno izbral ustrezna frekvenčna območja. Druga možnost je, da ročno nastavite filter glede na svoj sluh in izberete frekvenčna območja, ki poudarijo hrup puščanja. To vam omogoča, da se popolnoma osredotočite na puščanje brez zvočnih motenj.

Poleg tega imate možnost snemanja zvokov puščanja z integriranim avdio predvajalnikom in njihovo medsebojno primerjavo. Te posnetke lahko uporabite za namene usposabljanja ali predstavitve ali za ustvarjanje zbirke podatkov o hrupu, ki vam omogoča boljšo oceno hrupa puščanja na kraju samem.

 

Prilagodljiv

Naprava vse v enem: predlokacija, natančno določanje in korelacija. Pametna kombinacija teh metod v enem sistemu vam omogoča, da zanesljivo locirate mesto puščanja ne glede na pogoje.

SeCorrPhon AC 200 priporočamo vsem uporabnikom, ki se ukvarjajo s profesionalnim odkrivanjem puščanj, saj je kos vsakemu vsakdanjemu lokacijskemu scenariju. Z lahkoto lahko meri različne cevne odseke, materiale cevi, premere in dolžine cevi.

Z akustično detekcijo puščanja je trenutna jakost zvoka prikazana kot graf in kot številčna vrednost na velikem in jasnem 5,7-palčnem zaslonu sprejemnika. Poleg si lahko ogledate prejšnje vrednosti za boljšo primerjavo ter trenutno frekvenčno analizo hrupa.

 

Inteligenten

Sofisticirana programska oprema SeCorrPhon AC 200 poskrbi, da je zaporedje vnosov merilnih podatkov skoraj popolnoma samodejno. Ko so podatki o cevovodu vneseni in se meritev začne, se vsi drugi koraki izvajajo brez posredovanja operaterja. Izmerjeni šumi se nenehno analizirajo v ozadju in izbirajo optimalne nastavitve filtra. SeCorrPhon AC 200 uporabnika z navodili vodi skozi različne aplikacije. To pomeni, da lahko napravo zanesljivo uporabljajo tudi uporabniki z manj izkušnjami in občasni uporabniki. SeCorrPhon AC 200 neodvisno optimizira rezultate meritev s samodejno izbiro ustreznih filtrov – brez poseganja uporabnika. Filtre pa lahko nastavite tudi ročno. Posebnost korelatorja je v rezultate usmerjen uporabniku prijazen zaslonski prikaz merilnih rezultatov. Konkretne informacije o položaju puščanja so poudarjene, namesto da bi bilo treba interpretirati kompleksne krivulje. Kakovost izračunov, prikazanih na zaslonu, daje uporabniku stalne informacije o tem, kako zanesljiva je meritev. Zahvaljujoč pogledu, ki je usmerjen v rezultate, lahko uporabnik takoj izvede nadaljnje korake, npr. potrdite lokacijo z elektroakustičnim aparatom.

 

Nove izboljšane funkcije:

 

Določitev mesta puščanja

Sprejemnik AQUAPHON® A 200 je na voljo tudi z opcijskim integriranim modulom za lociranje. Modul GNSS (Globalni navigacijski satelitski sistem) shrani trenutni položaj uporabnika, ko je zaznan hrup puščanja. To pomeni, da je natančen geografski položaj uhajanja mogoče povezati s hrupom in je nato na voljo za kasnejšo dokumentacijo. Šume, ki so začasno shranjeni v avdio predvajalniku, je mogoče tudi naknadno povezati z ustreznimi podatki o lokaciji, ko je meritev shranjena.

 

Optimizirane nastavitve filtra

Zgornjo in spodnjo mejo filtra nastavite preprosto in enostavno s klikom na grafični prikaz hrupa puščanja. Možna je tudi ročna fina nastavitev v korakih po 50 Hz. S pritiskom na tipko izberite želeno mejo filtra in nato natančno nastavite vrednost.

 

Izločitev motečih vrhov

Funkcija izločitve motečih vrhov pomaga pri optimizaciji v situacijah, ko je v izbranem področje korelacijske funkcije več vrhov. Graf se nato normalizira v skladu z naslednjim najmanjšim vrhom, zaradi česar ga je veliko lažje prepoznati. Če je znotraj korelacijske črte zaznano več kot eno puščanje, je mogoče uporabiti izločitev motečih vrhov za ločevanje vidnih vrhov drug od drugega.

 

Merjenje hitrosti zvoka

Pri merjenju hitrosti zvoka se poleg dejanskega puščanja ustvari še en vir hrupa na znani lokaciji. Nato se izvedeta dve meritvi (ena z drugim virom hrupa in ena brez), ki se uporabita za izračun hitrosti zvoka na merilnem odseku. Meritve, prikazane na sprejemniku, se jasno osredotočajo na drugo meritev, pri čemer je posebna pozornost namenjena položaju dodatnega vira zvoka. Rezultat je hitro merjenje hitrosti zvoka v samo nekaj korakih.

 

Dokumentacija s programsko opremo WaterCom

Meritve, shranjene v sprejemnikih A 200, C 200 ali AC 200, je mogoče hitro in enostavno prenesti v računalnik prek USB-ja. Samo povežite sprejemnik z računalnikom preko kabla in podatki o meritvah se bodo samodejno prenesli. V programski opremi je mogoče nastaviti različne nabore podatkov o uporabnikih in strankah. Položaj lokacije za vsako meritev je prikazan na spletnem zemljevidu (npr. Google Maps). Lokacije na zemljevidu je mogoče urejati, kar pomeni, da je mogoče natančno določiti točen položaj radijskega oddajnika ali poškodbe, ki jih zazna talni mikrofon. Prav tako je možno dodati opombe vsaki meritvi ali točki poškodbe. Programska oprema lahko ustvari datoteke PDF za izdelavo papirne dokumentacije vseh meritev.

Šume, ki so bili posneti, je mogoče predvajati s predvajalnikom, integriranim v WaterCom. Če se programska oprema redno uporablja za shranjevanje meritev, bo začela graditi uporabno zbirko podatkov o hrupu. To se lahko nato uporabi na primer za usposabljanje začetnikov pri odkrivanju puščanj.

AQUAPHON A200
Elektroakustično odkrivanje puščanja vode:
profesionalno – prilagodljivo – inteligentno
Sewerin Aquaphon A200.png

Idealen za odkrivanje puščanj na vodovodnih omrežjih

Pri odkrivanju puščanja v vodovodnih ceveh z elektroakustičnimi sredstvi sta najpomembnejša sluh in izkušnje uporabnika. Sistem AQUAPHON® podpira in poenostavlja ta postopek zaznavanja, zahvaljujoč izjemni kakovosti mikrofona in merilne tehnologije, inteligentnih funkcij analize in praktične, vizualne predstavitve rezultatov na zaslonu.

 

Najbolj zanesljivo odkrivanje puščanj doslej

Ta vrhunski sistem ponuja udobno, brezžično rokovanje, preprosto uporabo, vsestranskost in robustno, ergonomsko obliko. Sistem AQUAPHON® je idealen tako za predhodno lociranje kot natančno določanje mesta puščanja za zanesljivo izkopavanje. Primeren je za vse vaše izzive pri odkrivanju puščanj in vam bo pomagal varno in zanesljivo locirati puščanje.

 

Princip delovanja

Voda, ki izteka iz vodovod, povzroči vibriranje materiala cevovoda. Ti tresljaji se prenašajo po celotni liniji in jih je mogoče zaznati kot strukturni hrup tudi na oddaljenih kontaktnih točkah, kot so armature (ventili, zasuni, hidranti,…). Vibracije se prenašajo tudi navzgor skozi tla na površje kot hrup, ki se prenaša s tal, čeprav je ta zelo pridušen. Sistem AQUAPHON® je vaš popoln spremljevalec pri odkrivanju puščanja, saj naredi vibracije slišne človeškemu ušesu ter posname in vizualno prikaže glasnost in frekvenčni spekter.

 

Prilagodljiva uporaba

 • Zaradi visokega razreda zaščite (IP67) sprejemnika AQUAPHON® A 200 boste vedno na varni strani, tudi v ekstremnih vremenskih pogojih. Sprejemnik je neprepusten za umazanijo, prah in vlago. Kontaktni mikrofon TM 200, ki se uporablja za predhodno lociranje, se lahko uporablja celo pod vodo (IP68).

 • Simetrično ohišje sprejemnika AQUAPHON® A 200 pomeni, da ga lahko z lahkoto upravljajo tako desničarji kot levičarji.

 •  Vse podatke vidite na prvi pogled: jasen 5,7-palčni zaslon sprejemnika prikazuje trenutno akustično intenzivnost tako v grafični kot številčni vrednost. Obenem vidite tudi prejšnje vrednosti za primerjavo, kot tudi trenutno frekvenčno analizo hrupa.

 • Popolnoma napolnjene vgrajene Li-Ion baterije v sprejemniku AQUAPHON® A 200, brezžičnih slušalkah F6 in nosilni palici TS 200 zadostujejo za celodnevno delo.

 • Delajte lahkotno in ergonomsko. Nosilna palica TS 200 z uravnoteženo, ergonomsko obliko se udobno prilega vaši roki. Fleksibilen sistem za nošenje sprejemnika z dvema prečnima pasovoma je individualno nastavljiv in omogoča različne položaje nošenja.

 

Nove izboljšane funkcije:

 

Določitev mesta puščanja

Sprejemnik AQUAPHON® A 200 je na voljo tudi z opcijskim integriranim modulom za lociranje. Modul GNSS (Globalni navigacijski satelitski sistem) shrani trenutni položaj uporabnika, ko je zaznan hrup puščanja. To pomeni, da je natančen geografski položaj uhajanja mogoče povezati s hrupom in je nato na voljo za kasnejšo dokumentacijo. Šume, ki so začasno shranjeni v avdio predvajalniku, je mogoče tudi naknadno povezati z ustreznimi podatki o lokaciji, ko je meritev shranjena.

 

Optimizirane nastavitve filtra

Zgornjo in spodnjo mejo filtra nastavite preprosto in enostavno s klikom na grafični prikaz hrupa puščanja. Možna je tudi ročna fina nastavitev v korakih po 50 Hz. S pritiskom na tipko izberite želeno mejo filtra in nato natančno nastavite vrednost.

 

Dokumentacija s programsko opremo WaterCom

Meritve, shranjene v sprejemnikih A 200, C 200 ali AC 200, je mogoče hitro in enostavno prenesti v računalnik prek USB-ja. Samo povežite sprejemnik z računalnikom preko kabla in podatki o meritvah se bodo samodejno prenesli. V programski opremi je mogoče nastaviti različne nabore podatkov o uporabnikih in strankah. Položaj lokacije za vsako meritev je prikazan na spletnem zemljevidu (npr. Google Maps). Lokacije na zemljevidu je mogoče urejati, kar pomeni, da je mogoče natančno določiti točen položaj radijskega oddajnika ali poškodbe, ki jih zazna talni mikrofon. Prav tako je možno dodati opombe vsaki meritvi ali točki poškodbe. Programska oprema lahko ustvari datoteke PDF za izdelavo papirne dokumentacije vseh meritev.

Šume, ki so bili posneti, je mogoče predvajati s predvajalnikom, integriranim v WaterCom. Če se programska oprema redno uporablja za shranjevanje meritev, bo začela graditi uporabno zbirko podatkov o hrupu. To se lahko nato uporabi na primer za usposabljanje začetnikov pri odkrivanju puščanj.

AQUAPHON A50
Majhen in priročen aparat združuje vrhunsko mikrofonsko tehnologijo: kompakten – univerzalen – zanesljiv
Sewerina Aquaphon A50.png

Sistem AQUAPHON® zagotavlja profesionalno, elektroakustično detekcijo puščanja vode. Sprejemnik A 50 in različni mikrofoni omogočajo predhodno lociranje in natančno določanje mesta puščanja. Ko sta priključena mikrofon in slušalke, se naprava ponaša z izjemno visoko kakovostjo reprodukcije. Zaslon pomaga z vizualizacijo hrupa, da zagotovi zanesljive odčitke. S popolnoma napolnjeno baterijo je sprejemnik A 50 pripravljen za uporabo cel delovni teden. Lahek, priročen, majhen – sprejemnik je kompakten in enostaven za prenašanje. Ko se A 50 uporablja z radijskim modulom SDR (Sewerin Digital Radio) in z brezžičnimi slušalkami F8, tudi ni kablov, ki bi vplivali na kakovost zvoka ali omejili vaše gibanje. Zahvaljujoč nastavljivim filtrom je mogoče frekvenčna območja individualno prilagoditi vašemu sluhu in zmanjšati vpliv motenj. Sistem AQUAPHON® s sprejemnikom A 50 je razumen začetni sistem za profesionalno elektroakustično odkrivanje puščanj vode.

 

Prednosti AQUAPHON® A 50

 • Posebej učinkovita rešitev za elektroakustično odkrivanje puščanja vode

 • Dolga razpoložljivost – tudi brez ponovnega polnjenja – zahvaljujoč zmogljivi baterijski tehnologiji

 • Izjemno kompaktno, lahko, priročno ohišje s sponko za pas – za udobno prenašanje brez napora in največjo svobodo gibanja; vedno pripravljen za uporabo

 • Nastavljivi filtri: frekvenčne razpone je mogoče individualno prilagoditi sluhu, da se zmanjša motnje

 • Osvetljen zaslon z optimiziranim kotom nagiba in samodejno spreminjajočim se zaslonom (obrat za 180°), ki omogoča enostavno branje sprejemnika ne glede na položaj

 • Na voljo sta dve različici izdelka: z radijskim modulom SDR ali brez njega

 • Dodana podpora za vizualizacijo hrupa na zaslonu za zanesljivo oceno hrupa puščanja

Stethophon 04
Kompaktna elektroakustična naprava za odkrivanje puščanja vode
Sewerin Stethophon 04.png

Stethophon® 04 je elektroakustična naprava za zaznavanje in ojačanje strukturnega hrupa vseh vrst. Zagotavlja nepopačeno reprodukcijo zvoka tudi pri zelo nizkem šumu. Poleg različice s kabelskimi slušalkami je na voljo tudi različica SDR z brezžičnimi slušalkami. Sewerin Digital Radio (SDR) ponuja prenos zvoka enake kakovosti kot pri kabelski povezavi. Odstranitev kabla znatno poveča udobje pri delu. Slušalke in naprava se ob vklopu samodejno povežejo z dvosmernim radio prenosom.

 

Lastnosti

 • Brezžične slušalke z digitalnim prenosom signala (SDR)

 • Dodatna povezava za zunanji talni mikrofon

 • 8 stopenj filtra

 • Funkcija zaščite sluha

 • Številčni prikaz minimalne ravni hrupa (0 do 1000)

 • Čas delovanja najmanj 8 ur

 • Tehta le okoli 290 g

bottom of page