top of page
Določanje lege instalacij in objektov
Določanje lege zakopanih
cevi in kablov
FERROPHON – Generator FG 150
Močan generator za napajanje prevodnih cevovodov
Sewerin Ferrophon generator FG 150.png

Zmogljiv generator FG 150 sistema FERROPHON® lahko neposredno ali posredno napaja prevodne (kovinske) cevovode. FG 150 ponuja do 50 W izhodne moči, zaradi česar je idealen za ekstremne razdalje lociranja.

Generator FG 150 zaradi odličnih parametrov delovanja odlično dopolnjuje vse sprejemnike iz sistema FERROPHON®, vključno s sprejemniki UtiliTrac in UT 9000.

Sistem COMBIPHON
Akustično lociranje plastičnih cevi
Sewerin COMBIPHON.png

Plastičnih cevi ni mogoče locirati z običajnimi elektromagnetnimi sredstvi, ker niso prevodne. Pri lociranju cevi z akustično metodo se uporablja drugačen princip: cevi prenašajo mehanske vibracije bolje kot zemlja, ki jih obdaja. Ko se na cevi povzroči ustrezno vibriranje, se te vibracije razširijo vzdolž cevi in na zemeljsko površje, kjer jih lahko zazna talni mikrofon. Enako kot se puščanje vode zazna z akustičnimi sredstvi, se cevovod nahaja tam, kjer je intenzivnost vibracij, zvoka največja. To metodo je mogoče uporabiti tudi za lociranje cevi iz salonita in kovinskih cevi.

Sistem COMBIPHON® je sestavljen iz centralne krmilne enote Generatorja G5 in različnih generatorjev impulzov, zato ga lahko uporabljate kjerkoli. Priključki za proizvajanje vibracij se uporabljajo za ustvarjanje hrupa na liniji, ki ga nato akustično zaznata sistema AQUAPHON® ali AquaTest T10.

bottom of page