top of page
Aparati za iskanje puščanj na vodovodu
"Loggerji" / zapisovalniki šuma
SePem 100 / 150 / 300
Zapisovalnik hrupa za nadzor vodovodnih omrežij:
robusten – priročen – zanesljiv
Sewerin SePem 100 / 150 / 300.png

Zgodaj zaznajte puščanje vode 

Puščanje v vodovodnih omrežjih lahko povzroči znatne izgube vode. Zahvaljujoč sistematičnemu nadzoru omrežja z zapisovalniki podatkov SePem® lahko zanesljivo prepoznate obstoječa puščanja in zgodaj odkrijete nova – veliko hitreje kot z običajnimi metodami.

 

Sistematično odkrivanje puščanj

Sistem SePem® obsega sprejemnik SePem® 01 Master in poljubno število zapisovalnikov podatkov; SePem® 100s so bolj primerni za mobilno uporabo, medtem ko so SePem® 150s zasnovani za stacionarno uporabo na enem mestu. Magnetno so pritrjeni na podaljške osi ventilov ali na hidrante ali druge priključke v vodovodnem omrežju. Mikrofon, vgrajen v zapisovalnik, pretvarja strukturni šum na cevi v zvočni signal. To se ciklično beleži v času nizke porabe – običajno ponoči med pribl. 2.00 in 4.00 zjutraj, ko je v okolici zelo malo zvočnih motenj ali pa jih sploh ni. Na vodovodu brez puščanj je raven hrupa, izmerjena v tem času, skoraj enaka nič. Če pride do puščanja na cevovodu, bo zapisovalnik hrupa izmeril vrednosti, ki so precej višje od nič, kar nakazuje puščanje.

 

SePem® 100: zapisovalniki podatkov za mobilno uporabo

Zapisovalniki podatkov SePem® 100 z integrirano anteno so popolni za mobilno uporabo v vodovodnem omrežju. Namestijo se na armature na merilnih mestih na določenem odseku omrežja. Beležijo nivo šuma, navadno ponoči – običajno je interval dolg pol ure. Zapisovalnike poberejo naslednji dan. Merilni podatki se v SePem® 01 Master prenašajo brezžično po radijski zvezi. Neobičajno visoke vrednosti meritev, ki kažejo na puščanje, so takoj označene z zvočnim signalom. To je zanesljiv način odkrivanja obstoječih puščanj. Zapisovalniki podatkov se nato prestavljajo zaporedoma na druge dele omrežja, dokler ni preverjeno celotno omrežje.

 

SePem® 150: varnost s stalnim nadzorom

Zapisovalniki podatkov SePem® 150 so zasnovani za stacionarni nadzor vodovodnih omrežij. Imajo zunanjo anteno in so trajno pritrjeni na armature. SePem® 150s beleži najnižjo raven vsako noč za časovno obdobje, ki ga je mogoče programirati, tipično pol ure. Občasno se naredi obhod lokacij, npr dnevno ali tedensko, ko zapisovalci hrupa pošljejo svoje podatke v SePem® 01 Master. Za razliko od mobilne aplikacije tu ni primerjave absolutnih nivojev na dveh merilnih mestih, temveč primerjamo relativno sprememba nivoja na istem merilnem mestu. Tako lahko zelo hitro ugotovimo novo puščanje.

 

Robustna tehnologija, na katero se lahko zanesete

  • Zapisovalniki podatkov imajo visok zaščitni razred IP68. Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla in posebne, preizkušene plastike, ki se uporablja tudi v ohišjih potopnih črpalk. Zaradi tega sta SePem® 100 in SePem® 150 popolnoma vodoodporna in odporna na prah, na korozijo in druge obremenitve ter primerna za uporabo v vseh okoljih. SePem® 100s in SePem® 150s z večletno življenjsko dobo baterije delujeta dolgo časa in sta opremljena za vsako nalogo.

 

Zanesljivo in učinkovito

  • Zapisovalnika podatkov SePem® 100 in SePem® 150 imata zelo občutljive piezo mikrofone, ki so posebej optimizirani za odkrivanje puščanja in lahko zaznavajo hrup na zelo velikih razdaljah.

  • Podatke je mogoče zlahka prebrati z dvosmernim radio vezo. Pri trajno nameščenih zapisovalnikih SePem® 150 vam ni treba odpreti pokrovov; preprosto se pripeljite mimo s SePem® 01 Master in zabeležite podatke.

  • Prebrani podatki vsebujejo, poleg minimalne ravni, tudi širino in frekvenco hrupa. Vse to je jasno prikazano na zaslonu SePem® 01 Master. Obstajajo dodatne možnosti za preverjanje rezultatov meritev, za odstranitev zvočnih motenj, kot so dež, promet, daljnovodi itd.

  • Med patruljiranjem (prebiranjem podatkov) je mogoče poleg podatkov s pritiskom na gumb iz vsakega zapisovalnika SePem® 150 pridobiti celoten nabor podatkov. Še enkrat, za pridobitev vseh teh podatkov ni treba odpreti pokrova jaška. Zadostuje kratek postanek znotraj radijskega dosega SePem® 150.

 

Priročen za uporabo

  • Funkcija "on-line" merjenja vam omogoča izvajanje trenutnih meritev na mestu, ki jih je mogoče prikazati na SePem® 01 Master. To pomeni, da lahko preverite ustreznost merilnih mest podnevi, ob namestitvi, pred dejansko meritvijo ponoči ali določite ustrezne intervale namestitve. Ali pa lahko preverite verodostojnost merilnih podatkov, zbranih čez noč, neposredno na mestu.

  • Merilne čase in obdobja radijske aktivnosti je mogoče prosto programirati.

  • SePem® 01 Master s preprosto in intuitivno navigacijo po meniju zagotavlja hitre in zanesljive rezultate, zanesljivo pa ga lahko upravljajo tudi manj izkušeni uporabniki.

bottom of page