top of page
Aparati za iskanje puščanj vode
korelatorji
SeCorrPhon AC200
Odkrivanje puščanja vode s korelacijo:
profesionalno – prilagodljivo – inteligentno
Sewerin SeCorrPhon AC200.png

SeCorrPhon AC 200 je večnamenski detektor puščanja, ki ponuja tri funkcije v enem: predlokacijo, natančno določanje in korelacijo. Pametna kombinacija teh procesov v enem sistemu vam omogoča zanesljivo lociranje puščanj ne glede na pogoje. Z le nekaj potezami prstov lahko hitro in enostavno preklapljate med različnimi aplikacijami.

 

Profesionalno

Uporabniški vmesnik SeCorrPhon AC 200 je jasno in logično razporejen. Za zapletene lokacijske scenarije je na voljo veliko dodatnih funkcij.

Visokokakovostni piezo mikrofoni s frekvenčnim odzivom, optimiziranim posebej za odkrivanje puščanja in digitalno obdelavo signalov, ponujajo izjemne akustične lastnosti. Zahvaljujoč odlični kakovosti zvoka in minimiziranju zvočnih motenj lahko zanesljivo prepoznate in locirate puščanje, tudi če je intenzivnost zvoka puščanja šibka ali je v okolju precej hrupa.

S pritiskom na gumb bo SeCorrPhon AC 200 uporabil prilagojene filtre za trenutne zvoke in samodejno izbral ustrezna frekvenčna območja. Druga možnost je, da ročno nastavite filter glede na svoj sluh in izberete frekvenčna območja, ki poudarijo hrup puščanja. To vam omogoča, da se popolnoma osredotočite na puščanje brez zvočnih motenj.

Poleg tega imate možnost snemanja zvokov puščanja z integriranim avdio predvajalnikom in njihovo medsebojno primerjavo. Te posnetke lahko uporabite za namene usposabljanja ali predstavitve ali za ustvarjanje zbirke podatkov o hrupu, ki vam omogoča boljšo oceno hrupa puščanja na kraju samem.

 

Prilagodljiv

Naprava vse v enem: predlokacija, natančno določanje in korelacija. Pametna kombinacija teh metod v enem sistemu vam omogoča, da zanesljivo locirate mesto puščanja ne glede na pogoje.

SeCorrPhon AC 200 priporočamo vsem uporabnikom, ki se ukvarjajo s profesionalnim odkrivanjem puščanj, saj je kos vsakemu vsakdanjemu lokacijskemu scenariju. Z lahkoto lahko meri različne cevne odseke, materiale cevi, premere in dolžine cevi.

Z akustično detekcijo puščanja je trenutna jakost zvoka prikazana kot graf in kot številčna vrednost na velikem in jasnem 5,7-palčnem zaslonu sprejemnika. Poleg si lahko ogledate prejšnje vrednosti za boljšo primerjavo ter trenutno frekvenčno analizo hrupa.

 

Inteligenten

Sofisticirana programska oprema SeCorrPhon AC 200 poskrbi, da je zaporedje vnosov merilnih podatkov skoraj popolnoma samodejno. Ko so podatki o cevovodu vneseni in se meritev začne, se vsi drugi koraki izvajajo brez posredovanja operaterja. Izmerjeni šumi se nenehno analizirajo v ozadju in izbirajo optimalne nastavitve filtra. SeCorrPhon AC 200 uporabnika z navodili vodi skozi različne aplikacije. To pomeni, da lahko napravo zanesljivo uporabljajo tudi uporabniki z manj izkušnjami in občasni uporabniki. SeCorrPhon AC 200 neodvisno optimizira rezultate meritev s samodejno izbiro ustreznih filtrov – brez poseganja uporabnika. Filtre pa lahko nastavite tudi ročno. Posebnost korelatorja je v rezultate usmerjen uporabniku prijazen zaslonski prikaz merilnih rezultatov. Konkretne informacije o položaju puščanja so poudarjene, namesto da bi bilo treba interpretirati kompleksne krivulje. Kakovost izračunov, prikazanih na zaslonu, daje uporabniku stalne informacije o tem, kako zanesljiva je meritev. Zahvaljujoč pogledu, ki je usmerjen v rezultate, lahko uporabnik takoj izvede nadaljnje korake, npr. potrdite lokacijo z elektroakustičnim aparatom.

 

Nove izboljšane funkcije:

 

Določitev mesta puščanja

Sprejemnik AQUAPHON® A 200 je na voljo tudi z opcijskim integriranim modulom za lociranje. Modul GNSS (Globalni navigacijski satelitski sistem) shrani trenutni položaj uporabnika, ko je zaznan hrup puščanja. To pomeni, da je natančen geografski položaj uhajanja mogoče povezati s hrupom in je nato na voljo za kasnejšo dokumentacijo. Šume, ki so začasno shranjeni v avdio predvajalniku, je mogoče tudi naknadno povezati z ustreznimi podatki o lokaciji, ko je meritev shranjena.

 

Optimizirane nastavitve filtra

Zgornjo in spodnjo mejo filtra nastavite preprosto in enostavno s klikom na grafični prikaz hrupa puščanja. Možna je tudi ročna fina nastavitev v korakih po 50 Hz. S pritiskom na tipko izberite želeno mejo filtra in nato natančno nastavite vrednost.

 

Izločitev motečih vrhov

Funkcija izločitve motečih vrhov pomaga pri optimizaciji v situacijah, ko je v izbranem področje korelacijske funkcije več vrhov. Graf se nato normalizira v skladu z naslednjim najmanjšim vrhom, zaradi česar ga je veliko lažje prepoznati. Če je znotraj korelacijske črte zaznano več kot eno puščanje, je mogoče uporabiti izločitev motečih vrhov za ločevanje vidnih vrhov drug od drugega.

 

Merjenje hitrosti zvoka

Pri merjenju hitrosti zvoka se poleg dejanskega puščanja ustvari še en vir hrupa na znani lokaciji. Nato se izvedeta dve meritvi (ena z drugim virom hrupa in ena brez), ki se uporabita za izračun hitrosti zvoka na merilnem odseku. Meritve, prikazane na sprejemniku, se jasno osredotočajo na drugo meritev, pri čemer je posebna pozornost namenjena položaju dodatnega vira zvoka. Rezultat je hitro merjenje hitrosti zvoka v samo nekaj korakih.

 

Dokumentacija s programsko opremo WaterCom

Meritve, shranjene v sprejemnikih A 200, C 200 ali AC 200, je mogoče hitro in enostavno prenesti v računalnik prek USB-ja. Samo povežite sprejemnik z računalnikom preko kabla in podatki o meritvah se bodo samodejno prenesli. V programski opremi je mogoče nastaviti različne nabore podatkov o uporabnikih in strankah. Položaj lokacije za vsako meritev je prikazan na spletnem zemljevidu (npr. Google Maps). Lokacije na zemljevidu je mogoče urejati, kar pomeni, da je mogoče natančno določiti točen položaj radijskega oddajnika ali poškodbe, ki jih zazna talni mikrofon. Prav tako je možno dodati opombe vsaki meritvi ali točki poškodbe. Programska oprema lahko ustvari datoteke PDF za izdelavo papirne dokumentacije vseh meritev.

Šume, ki so bili posneti, je mogoče predvajati s predvajalnikom, integriranim v WaterCom. Če se programska oprema redno uporablja za shranjevanje meritev, bo začela graditi uporabno zbirko podatkov o hrupu. To se lahko nato uporabi na primer za usposabljanje začetnikov pri odkrivanju puščanj.

bottom of page